Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Przeciętny górnik w porównaniu z przeciętnym Polakiem zarabia 90 proc. więcej, ma o 89 proc. wyższą emeryturę, przechodzi na emeryturę o 11,2 roku wcześniej i ma około 15 dodatków do pensji więcej.

Dodatkowo co roku budżet dokłada do każdego górnika 65 609 zł**, a przeciętny Polak jest źródłem dochodów państwa.

Czytaj więcej na praca.interia.pl/zarobki/news-czym-sie-r...;utm_campaign=chrome
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
Komu zalezy na skloceniu Polakow
kto jest wlascicielem interia

Portal jest prowadzony przez Grupę INTERIA.PL Sp. z o.o. Sp. k., która od stycznia 2008 niemal w całości (96.6.% akcji i 99% głosów na walnym zgromadzeniu) należy do niemieckiego przedsiębiorstwa Grupa Bauer Media

JSW: prawie 1,3 miliarda podatków i opłat za 2013 rok

Rząd dobija kopalnie podatkiem
To prawda, że wynagrodzenia wraz z dodatkami wynoszą w Kompanii Węglowej prawie 6 mld zł rocznie, ale połowę tych pieniędzy zabiera państwo w postaci składek ubezpieczeniowych i podatków – przypomina niezależny ekonomista dr Daniel Alain Korona, założyciel Stowarzyszenia Interesu Społecznego, wspomagającego obywateli w sporach z organami państwa.
Dr Korona, w przeciwieństwie do rządu, przedstawia konkretne wyliczenia. Średnie obciążenie wynagrodzeń wynosi ok. 25 proc. z tytułu odprowadzanych do ZUS u składek pracownika i pracodawcy. 2,45 proc. to składki na Fundusz Pracy, a ok. 16,5 proc. to podatek dochodowy wraz ze składką zdrowotną. – Ogółem ekwiwalent 50 proc. wynagrodzenia brutto trafia zatem do budżetu państwa, NFZ etu i ZUS u – podlicza ekonomista. Ale to nie wszystkie daniny

Do tony węgla doliczanych jest ponad 100 zł podatków (...) Podatki, akcyzy kilka lat temu wprowadzał rząd Donalda Tuska; wtedy, gdy cena węgla była wysoka, rząd chciał na tym zarobić.

Read more: wyborcza.biz/biznes/1,100969,17248650,SL..._.html#ixzz3Re8Zze93

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
kto sie na Gazete Wybiorcza powoluje
kto tu judzi i wybzydza
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
judzi i wybzydza

ciekawe
a znasz etymologie tych slow ,

milardy ludzi na swiecie przez 2 tys lat nie mogo sie mylic

a gowno wybircze specjalnie dla ciebie zebys nie pisal ze tylko prawica i narodowcy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
W ciągu ostatnich 25 lat dopłaty do górnictwa można oszacować na 175 mld zł. Ile mogłoby za to powstać nowych fabryk i miejsc pracy lub kilometrów nowych autostrad?

Czytaj więcej na biznes.interia.pl/wiadomosci/news/saga-o...;utm_campaign=chrome
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Kamil T
(KamilTom)
Wiking
Przecież w przemyśle ciężkim koszty związane z zatrudnieniem nie są największym obciążeniem!
Polskie kopalnie są w takim stanie, ponieważ rządzą nimi osoby niekompetentne, działające na ich niekorzyść. Wszelkie obciążenia ze strony rządu, UE niszczą nasz przemysł. A potem słyszymy, że na wydobyciu węgla jesteśmy stratni o milirad, a węgiel musimy sprowadzać z... AUSTRALII!

Rządzą na nami ci sami ludzie, którzy zajmowali się tym w PRLu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
polactwa nic i nikt nie przekona
nie potrafi dostrzec, że taki cham pijany blokujący traktorem ruch do Warisiawy, czy gdzie indziej, bo akurat nie ma co robić i znalazł sobie powód, bo niby gdzieś dziki weszły i szkód narobiły
to chamisko zablokuje drogi i może milion ludzi musi stać i nic nie produkować
że taki bęben piwny co chce sobie popracować za 10 tysięcy kilometr pod ziemią i jak go złe ludzie chcą wypieprzyć z tej roboty
to on jest bohater, bo nie dał węgla do koksowni, czy elektrociepłowni
ty przeklęty głupi i podły narodzie
wy kurwy jak was zwał marszałek Piłsudski
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
398 Postów

(Zawisz)
Stały Bywalec
jasta102 napisał:
nie potrafi dostrzec, że taki cham pijany blokujący traktorem ruch do Warisiawy, czy gdzie indziej, bo akurat nie ma co robić i znalazł sobie powód, bo niby gdzieś dziki weszły i szkód narobiły
że taki bęben piwny co chce sobie popracować za 10 tysięcy kilometr pod ziemią i jak go złe ludzie chcą wypieprzyć z tej roboty

Ludzie różnie przejawiają swoją miłość do ojczyzny.
Tobie, czytam, z tesknoty za Polską, zwyczajnie sie w głowie popierdoliło.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
168 Postów
gargamel gargamelowaty
(gargammell)
Stały Bywalec
jasta102 napisał:
ty tez ta kurwa jestes
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
gargammell napisał:
jasta102 napisał:
ty tez ta kurwa jestes

no ponad rok temu pracowałem z Litwinem
był u nas na delegacji z Haugesundu
i tak po paru dniach on mi mówi, że ja jestem inny od reszty Polaków co on poznał w Haugesund
to pytam
pewnie nie jestem taka kurwa jak oni
no tak
to nie ja jak zwykle wymyśliłem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok